Bolag till försäljning. Konkursanbud.

Konkursanbud – Matmästaren från Öland AB

I ovan konkurs har advokat Magnus Lindsten på Amber Advokater i Karlskrona utsetts till konkursförvaltare. Advokat Carolina Lindsten handlägger konkursen.

Vi utbjuder nu genom anbudsförfarande Matmästaren från Öland AB:s verksamhet i Karlskrona, nedan Bolaget, till försäljning. Verksamheten bedrivs i fastighet ägd av Karlskronahem AB, se hyresavtal bilaga 1, jämte Tilläggsavtal, bilaga 2.

Bolaget har cirka fem anställda, varav samtliga arbetar i produktionen. Bolaget bedriver tillverkning och försäljning av livsmedelsprodukter (kroppkakor). Dessutom har Bolaget under sommaren år 2024 bedrivit restaurangrörelse på Kastellet på Aspö i Karlskrona Skärgård. Bolaget har lång erfarenhet av tillverkning av kroppkakor. Även tidigare ägare av Bolaget har tillverkat kroppkakor. Nuvarande ägare tog över verksamheten i april 2023.

Den årliga omsättningen räkenskapsåret 2022 uppgick till ca 3,9 MKR, se ÅR 2022, bilaga 3. Under år 2021 omsatte Bolaget ca 3,8 MKR, se ÅR 2021 bilaga 4. Under år 2020 omsatte Bolaget ca 4 MKR, se ÅR 2020 bilaga 5. Balans- och resultatrapporter för perioden 20240101-20240901 bifogas bilagorna 6-7. För det senaste verksamhetsåret 2023 finns inget bokslut. Det noteras att bokföringens staturs för år 2023 och 2024 i nuläget är oklar.

Under år 2024 har omsättningen fördelats enligt nedan:
Coop-butiker 12%
Dagabbutiker 10%
ICA-butiker 24%
Maxi-butiker 29%
Övriga 25%
Totalt 100%

Dokument för nedladdning:
Anbudsunderlag den 27 sep 2024 Matmästaren från Öland ABs konkurs
Bil 1 Hyresavtal Matmästaren från Öland AB
Bil 2 Tilläggsavtal till Hyresavtalet Matmästaren från Öland AB
Bil 3 ÅR 2022 Matmästaren från Öland AB
Bil 4 ÅR 2021 Matmästaren från Öland AB
Bil 5 ÅR 2020 Matmästaren från Öland AB
Bil 6 RR 240101-240901 Matmästaren från Öland AB
Bil 7 BR 240101-240901 Matmästaren från Öland AB
Bil 8 Inventarielista Matmästaren från Öland AB
Bil 9 Lagerlista Matmästaren från Öland AB
Bil 10 Leasingegendom Matmästaren från Öland AB

Anbudsförfarande
I det utbjudna ingår rörelsen med kundkontakter samt möjlighet att övertaga kvalificerad arbetskraft. Angående hyresavtalet har anbudsgivaren att själv förhandla med hyresvärden angående eventuellt övertagande av lokalen. På verksamhetsstället finns maskiner och övriga inventarier, se inventarielista, bilaga 8. Lagerinventering har skett. Omfattningen av det lager som bedömts vara kurant, se bifogad lagerlista, bilaga 9. Därutöver finns visst förbrukningsmaterial samt returlådor, vilket framgår av bilaga 9. Viss försäljning av lager kan ske under tiden fram till överlåtelsen.

I rörelsen har även nyttjats egendom, vilken ägs av annan (leasing), se bilaga 10. Det är inte säkert att konkursboet kommer att inträda i avtalen. Om det blir aktuellt kommer underrättelse härom att utsändas till leasingbolagen. Emellertid finns normalt möjlighet för förvärvaren att uppta diskussioner med respektive ägare om övertagande av egendomen. Detta gäller i huvudsak några maskiner och ett fordon. En köpare har att själv förhandla och ingå nya leasingavtal i sådana fall. Konkursboet garanterar inte att en köpare får inträda i avtalen. I leasingegendomen ingår ett fordon, se bilaga 9. Det kan bli aktuellt att avyttra detta separat genom anbudsförfarande. Det kan förekomma vissa avvikelser från inventerings- och lagerlistorna samt listan över leasingegendom.

Verksamheten har sysselsatt cirka fem anställda i produktionen med varierande anställningsgrad. Under sommarperioden har 15-20 timanställda arbetat på Aspö. All personal är uppsagd. Timanställd personal har slutat. En del av personalen kan ha företrädesrätt till återanställning.

Den direkta orsaken till konkursen är ännu ej fastställd.

Anbud avgives under förutsättning att allt överlåtes i det skick egendomen befinner sig i vid överlåtelsetillfället, vilket innebär att en köpare inte kan reklamera överlåtelsen med hänvisning till brister eller fel i den överlåtna egendomen. Det ankommer därför på en anbudsgivare att noga i förväg förvissa sig om egendomens skick.

Anbud skall vara utformat i belopp exklusive mervärdeskatt, och kan ges på helheten eller vara uppdelat på inventarier, lager, maskiner var för sig. Anbud på hela verksamheten framför enskilda delar har företräde. Vid anbud på enskilda delar önskas noggrann specifikation över bud på respektive egendom.

Anbud skall vara konkursförvaltaren tillhanda senast den 27 september 2024 kl. 12.00. Fri prövningsrätt och rätt till mellankommande försäljning förbehålles. Tillträde kan ske snarast. Visning av verksamheten sker genom kontakt med advokatbyrån. Ytterligare kompletterande uppgifter kan också lämnas av undertecknad handläggare.

Vid frågor vänligen kontakta: